
Burgeris BigMac mājas gaumē
KAS JĀDARA?
1. Uztaisi mērci. Tai vajadzēs 1/2 sīpolu, majonēzi un franču mērci. Ieliec ~ 3 ēdamkarotes. majonēzes trauciņā. Turpat ieliec 2 ēdamkarotes franču mērces.
2. Sakapā sīpolu gabaliņos un ieber trauciņā pie mērces. Kad mērce gatava, ieliec ledusskapī uz 30 min.
3. Gatavo kotletes burgeriem. Samīci liellopa gaļu ar piedevām gaļai un sāli. No samīcītās masas veido gaļas bumbiņas.
4. Uz pannas izklāj cepamo papīru, uz tā izkārto gaļas bumbas un veido plānas kotletes.
5. Nogriez tikpat liela izmēra cepamo papīru un liec kotletēm pa virsu tā, lai visas apklātas.
6. Liec kotletes saldētavā uz ~ 30 min.
7. Kamēr kotletes saldējas, ņem burgermaizītes pārgriez uz pusēm un apgrauzdē tosterī.
8. Cep kotletes.
9. Tomātu, marinētu gurķi sagriez ripās, sagriez salātu, atlikušo pusi sīpola un sieru.
10. Uz maizes uzsmērē iepriekš sagatavoto mērci un kārto šādā secībā: Krievijas siers, kotlete, kausētais siers, uzspied kečupu, atkal liek kotleti. Tālāk liec visu savā secībā.
SASTĀVDAĻAS:
- Tomāts
- Krievijas siers
- Kausētais siers
- Sīpols
- Franču mērce
- Majonēze
- Salātlapas
- Burgeru maizītes
- Marinēts gurķis
- Maltā liellopa gaļa