
Karstmaizes ar sīpoliem un sieru
KAS JĀDARA?
1.Sagriez sīpolus gabaliņos.
2.Uz sausas, sakarsētas pannas apcep sīpolus, līdz tie gatavi, pievieno timiāna zariņus, mazliet eļļas, sviestu un atstāj sautēties.
3.Pievieno medu un ļauj tam izkust, karamelizējot sīpolus. Pievieno apelsīnu sulu, kā arī balzametiķi. Ļauj visam karsēties, līdz masa sabiezē.
4.Sieru sagriez pabiezās šķēlēs.
5.Maizes apziež ar sviestu, uz katras liec siera šķēli, tad karamelizētos sīpolus, cepeti un vēl vienu siera šķēli. Noslēdz ar otru maizes šķēli. Atkārto ar visām maizes šķēlēm, liec sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10 min.
SASTĀVDAĻAS:
- 3 sarkanie sīpoli
- 3 ēdamkarotes balzametiķa
- 1 ēdamkarote medus
- Timiāna zariņi
- Sāls
- Eļļa
- 1 ēdamkarote sviesta
- Apelsīna sula
- 4 šķēles cepeša
- Baltmaizes šķēles
- 200 g siera