
Viskija burgers
KAS JĀDARA?
1. Lielā bļodā savieno visas kotletes sastāvdaļas un samaisI kārtīgi. Tad veido kotlešu formas un liec ledusskapī atdzesēties.
2. Cep bekonu, līdz tas ir kraukšķīgs. Izņem bekona strēmeles, uzliec uz papīrdvieļa. Taukus no bekona cepšanas pataupa.
3. Pannā bekona taukiem pievieno olīveļļu. Tajā apcep sīpolus, kas sagriezti strēmelēs. Pievieno sāli un piparus un cep, līdz sīpoli ir karamelizējušies.
4. Atsevišķā traukā ielej viskiju un smalki sagrieztu ķiploku. Ieliec kotletes un ļauj marinēties 15 min. Tad apgriez kotleti otrādi un atstāj uz vēl 15 min.
5. Cep kotletes uz vidējas uguns 5 min. no katras puses. Pēdējā cepšanas minūtē uz kotletes uzliec divas siera šķēles, lai tas nedaudz izkausējas.
6. Kotletes liec uz apakšējās maizes. Pa virsu liec karamelizētos sīpolus un bekona šķēles. Uzliec otru maizi un pasniedz.
SASTĀVDAĻAS:
- 450 g liellopa maltā gaļa
- Baziliks
- 2 olas
- Sāls
- Pipari
- Ķiploki - 2 daiviņas
- 4 ēdamkarotes viskija
- 4 strēmeles bekona
- 2 sīpoli
- hamburgera maizītes
- olīveļļa
- BBQ mērce