
Ātrās ribiņas
KAS JĀDARA?
1.Visas sausās sastāvdaļas sasmalcina piestā, pievieno ķiplokus, ingveru, olīveļļu un samaisi visu kopā.
2.Ar šo marinādi apsmērē ribiņas, apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un liec ledusskapī uz nakti. 30 min. pirms grilēšanas ribiņas izņem no ledusskapja un pievieno sāli.
3.Uzkarsē grilu. Ribiņas ietin folijā un liec grilā, uzliec vāku un grilē 30 min. Tad noņem foliju un cep vēl 15 min.
4.Ribiņas sagriez pa vienai un pasniedz ar svaigiem un grilētiem dārzeņiem un mērci.
SASTĀVDAĻAS:
- 2 kg garās cūkgaļas ribiņas
- Koriandrs
- 3 lauru lapas
- Rīvēts ingvers
- 5 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote ķiploku pulvera
- Kaltētas selerijas
- Olīveļļa
- Sāls
- Pipari