
Cūkgaļas cepetis ar dzērvenēm
KAS JĀDARA?
1.Cūkgaļu iemarinē ābolu sidrā, medū un saspiestās dzērvenēs. Pievieno ķiplokus un rozmarīnu. Atstāj uz diennakti.
2.Gaļu liec cepties cepeškrāsnī ar visu marinādi. Cep 1 stundu.
3.Kamēr gaļa cepas, pagatavo mērci. Sīpolus un 1 zariņu rozmarīna smalki sakapā.
4.Izkausē sviestu un apcep sīpolus un rozmarīnu. Pēc brīža pievieno atlikušās dzērvenes, pievieno brūno cukuru un sarkanvīnu. Karsē, kamēr ogas sāk jukt un veidoties biezākas konsistences mērce. Īsi pirms gatavošanas beigām pievieno balzametiķi un apelsīnu sulu. Pasniedz kopā ar gaļu.
SASTĀVDAĻAS:
- 700 g cūkgaļas filejas
- 300 ml ābolu sidra
- 50 g medus
- 500 g dzērveņu
- 3 daiviņas ķiploku
- Rozmarīns
- Sīpoli
- 50 g sviesta
- 50 g brūnā cukura
- 100 ml sarkanvīna
- Apelsīna sula
- 50 g balzametiķa