
Pikantais cūkgaļas plovs
KAS JĀDARA?
1. Liec rīsus vārīties.
2. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Sagriez sīpolu un daiviņu ķiploka.
3. Liec gaļu cepties. Kad gaļa apcepusies, liec klāt burkānus, sīpolus un ķiploku. Pievieno garšvielas.
4. Kad gaļa ar burkāniem labi pasutinājusies, pielej klāt glāzi (200 ml) ūdens, lai viss var kārtīgāk pasautēties.
5. Pēc 3-5 min. pievieno klāt tomātu pastu un adžiku. Vēl kadas 2 min. pasautē, un tad ņem nost no uguns.
6. Kad rīsi gatavi, pievieno gaļu, visu kārtīgi apmaisi un ļauj kādas 10 min. ievilkties.
SASTĀVDAĻAS:
- 500 g rīsu
- 3 burkāni
- 1 daiviņa ķiploks
- 4 tējk. adžikas
- Sāls
- 1 kg cūkgaļas
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 1 glāze ūdens
- Pipari