Pasūtījumiem +371 26208999 Katru dienu 10:00-21:00 (Pt. Se. 22:00)
€0,00 0 Open cart

JŪSU GROZS


Cena
Daudz.

GALDA PIEDERUMI

PIEGĀDES VEIDS

KOPĀ

€0,00 Update cart

Piegādes maksa un Atlaides būs aprēķinātas vēlāk

Pildītie baklažāni ar gaļu

KAS JĀDARA?

1. Baklažānus nomazgā, noslauka un gareniski pārgriež uz pusēm. Astes gals nav jānogriež.

2. Cepamo plāti ietauko ar pāris ēdamkarotēm olīveļļas.

3. Baklažānus liek uz plāts ar mizu uz augšu un griezuma vietu uz leju. Arī mizu viegli ieziež ar olīveļļu.

4. Baklažānus liek cepeškrāsnī 180 grādu karstumā un cep 20–30 min. 

5. Kad, iedurot ar dakšiņu, tie ir pārliecinoši mīksti, baklažānus izņem no krāsns un atdzesē.

6. Kamēr tie cepās, notīri un sīki sagriez sīpolu, papriku un ķiploka daiviņas.

7. Vidēji lielā pannā uzkarsē nedaudz olīveļļas, tajā uz lēnas uguns apcep sagrieztos dārzeņus, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.

8. Pievieno abas maltās gaļas.

9. Nu jau uz lielākas uguns visu maisot cep nepilnas 5 min.

10. Pievieno nedaudz karsta vistas vai dārzeņu buljona.

11. Uzliek vāku un, brīžam apmaisot, sautē, līdz šķidrums novārījies.

12. Lai pagatavotu tomātu mērci, ņem nelielu katliņu, tajā iegāž tomātu bundžiņas saturu un pievieno ķiplokus.

13. Pievieno olīveļļu, pa šķipsnai sāls un maltu piparu, un lielu šķipsnu cukura.

14. Izmaisa un apmēram desmit minūtes sautē uz lēnas uguns, līdz mērce sabiezē.

15. Beigās pievieno kaltētu baziliku vai oregano.

16. Bet, kamēr abas pannas sautējas, ir jāveic pavisam vienkārša procedūra – atsevišķā bļodiņā ar tējkaroti pa gabaliņam izkasiet mīkstumu no baklažānu pusītēm.

17. Neizgrebiet mizas pilnīgi plikas, lai tās neieplīstu. Mizas nedrīkst izmest. 

18. Kad gaļas pannā šķidrums novārījies, pievienojiet baklažāna mīkstumu un izmaisiet.

19. Tagad var pildījuma masai pēc garšas pievienot sāli un piparus.

20. Vēl karsto maltās gaļas maisījumu ar karoti pilda baklažānu pusītēs. Pāri kārto tomātu mērci. Pārkaisa ar zaļumiem.

SASTĀVDAĻAS:

  • 3 mazi, stingri baklažāni
  • 200 g maltas liellopu gaļas
  • 200 g maltas cūkgaļas
  • 1 sīpols
  • 2 lielas ķiploka daiviņas
  • 1 dzeltenā paprika
  • 60 ml vistas vai dārzeņu buljona
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • Olīveļļa
  • 400 g kārba tomātu gabaliņi savā sulā
  • 1 liela ķiploka daiviņa
  • Kaltēts baziliks vai oregano pēc garšas
  • Cukurs

 


Leave a Comment