Pasūtījumiem +371 26208999 Katru dienu 10:00-21:00 (Pt. Se. 22:00)
€0,00 0 Open cart

JŪSU GROZS


Cena
Daudz.

GALDA PIEDERUMI

PIEGĀDES VEIDS

KOPĀ

€0,00 Update cart

Piegādes maksa un Atlaides būs aprēķinātas vēlāk

Speķpīrādziņi

KAS JĀDARA?

1.Uzsildi pienu, noņem no uguns un iemaisa tajā raugu un 1 ēdamkaroti cukura. Noliec malā uz 15 min.

2.Atlikušajā pienā iemaisi gabaliņos sagrieztu sviestu, pievieno atlikušo karoti cukura un šķipsnu sāls. Pēc tam iemaisi aktivizēto raugu un pakāpeniski iesijā miltus, samaisi visu.

3.Sāc mīklu mīcīt bļodā, līdz tā sāk lobīties no bļodas malām. Pēc tam liek to raudzēties uz 30 min. Kad mīkla pirmo reizi pacēlusies, iespiež to atpakaļ bļodā. Kad mīkla atkal pacēlusies un vismaz dubultojusies apjomā, izņem to no bļodas un liec uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem.

4.Kamēr mīkla rūgst, gatavo pildījumu: uz pannas uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno gaļu, cep vēl 1 minūti uz vidējas uguns. Noņem no plīts, atdzesē un iemaisa olas dzeltenumu.

5.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

6.Ar mīklas rulli izrullē 10x10 cm mazu laukumiņu, kura vidū liek karoti pildījuma, aizloci ciet malas un izspied ar glāzes pusi pīrādziņu ārā no mīklas. Pēc tam ar pirkstu galiem saspiež malas kopā un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

7.Gatavos pīrādziņus pārsmērē ar sakultu olu. Cep 20 minūtes, līdz pīrādziņi no augšpuses ir kļuvuši zeltaini brūni.

SASTĀVDAĻAS:

  • 700 g miltu
  • 600 ml piena
  • 130 g sviesta
  • 50 g svaigā rauga
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • Sakultas olas pīrāgu pārsmērēšanai
  • Sāls
  • 250 g kūpināta cauraudža, sagriezta mazos gabaliņos
  • 1 sīpols
  • Eļļa

Leave a Comment