
Tītara un auzu pārslu kotletes
KAS JĀDARA?
1. Katliņā ielej ūdeni, uzvāra un ieber auzu pārslas. Ik pa brīdim maisot, vāra 5 minūtes, tad katlu noņem no plīts, uzliek vāku un atstāj vēl uz 5 min., lai auzu pārslas uzbriest.
2. Traukā liek tītara malto gaļu, pievieno olas, caur ķiploku spiedi izspied ķiploku un atdzesēto auzu pārslu putru. Pievieno piparus un sāli un samaisa.
3. No sagatavotās masas veido kroketes, katru apvārta rīvmaizē un sakarsētā eļļā cep no visām pusēm.
SASTĀVDAĻAS:
- 40 g auzu pārslu
- 200 g ūdens
- 500 g maltās tītara gaļas
- 1 ola
- 4 daiviņas ķiploka
- Pipari
- Sāls
- Rīvmaize
- Eļļa