
Vista romiešu gaumē
KAS JĀDARA?
1.Augu eļļā cep kūpinātās desiņas, tad liec sautējamā katlā.
2.Tajā pašā eļļā cep porciju gabalos sadalītu un apsālītu vistu, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
3.Vistas gabalus liec katlā pie desiņām.
4.Uzlej baltvīnu, sautē 10 min.
5.Pievieno tomātu sulu, sautē vēl 40 min.
6.Ķiplokus sagriez sīkos gabaliņos, pievieno pašās beigās. Lai mērce būtu biezāka vari pievienot nedaudz miltus un pēc garšas vari pievienot arī sīpolus.
SASTĀVDAĻAS:
- 1 vista
- 300 g kūpinātu desiņu
- 500 ml tomātu sulas
- 200 ml sausa baltvīna
- 5 ķiploka daiviņas
- Sīpols
- Milti