
Zilā siera un šķiņķa kroketes
KAS JĀDARA?
1.Uz pannas apcep mazos gabaliņos sagriezto šķiņķi, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Noliec to uz virtuves dvieļa atdzist.
2.Uz pannas izkausē sviestu, pievieno miltus. Pacep 3 min. Pamazām pievieno pienu karstu pienu. Maisi līdz izveidojas bieza mērce.
3.Noņem pannu no uguns. Mērcē iemaisi apcepto šķiņķi un sadrupinātu sieru.
4.Kad masa atdzisusi un kļuvusi stingrāka, veido mazas bumbiņas. Izveidotās bumbiņas kārto uz cepampapīra un liec saldētavā uz nakti.
5.Sagatavo trīs trauciņus, vienā ieber miltus, otrā sakultas olas un trešajā – rīvmaizi. Katru bumbiņu apviļā miltos, tad olā, visbeidzot rīvmaizē.
6.Katliņā ielej eļļu. Kroketes liec uzkarsētajā eļļā un cep zeltaini brūnas no abām pusēm. Noliec tās uz virtuves dvieļa atdzist, lai notek liekā eļļa.
SASTĀVDAĻAS:
- 100 g šķiņķa
- 100 g miltu
- 75 g sviesta
- 400 ml piena
- 150 g zilā siera
- 2 olas
- 125 g rīvmaize
- Sāls
- Pipari
- Eļļa