
Kartupeļu un zivju sacepums
KAS JĀDARA?
1.Kartupeļus novāri ar visu mizu sālsūdenī. Nolej ūdeni un pārlej ar aukstu ūdeni, atdzesē kartupeļus.
2.Notīri miziņu un sagriez biezos aplīšos.
3.Cepamo formu iezied ar eļļu un pārkaisi ar sausiņiem apakšu un sānus. Formas apakšā kārto pusi kartupeļu.
4.Zivi sagriez gabaliņos.
5.Zivs gabaliņus kārto uz kartupeļiem, pārkaisi ar sāli un pipariem.
6.Uz zivs liec atlikušos kartupeļus.
7.Olas sajauc ar pienu, pievieno nedaudz sāli un piparus.
8.Pārlej sacepuma sagatavi ar olu un piena maisījumu.
9.Cep cepeškrāsnī, līdz izveidojas zeltaini brūna garoziņa.
SASTĀVDAĻAS:
- 800 g heka filejas
- 600 g kartupeļu
- 0,5 l piena
- 150 g olu
- Sāls, pipari pēc garšas