Pasūtījumiem +371 26208999 Katru dienu 10:00-21:00 (Pt. Se. 22:00)
€0,00 0 Open cart

JŪSU GROZS


Cena
Daudz.

GALDA PIEDERUMI

PIEGĀDES VEIDS

KOPĀ

€0,00 Update cart

Piegādes maksa un Atlaides būs aprēķinātas vēlāk

Suši ar tunci un gurķi

KAS JĀDARA?

1. Rīsus noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber bļodiņā. Pārlej pāri aukstu ūdeni un patur 20 min. Pēc tam ūdeni nolej un rīsus liec katlā.

2. Rīsiem uzlej ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, samazini liesmu, uzliec vāku un vāri, līdz rīsi ir uzsūkuši visu ūdeni. 

3. Rīsus atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā bļodiņā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli. Visu samaisi un iemaisi rīsos.

4. Nori lapai nogriez 1,5 strēmeli. Novieto nori lapu uz bambusa paklājiņa ar spīdīgo pusi uz leju. 

5. Samitrini pirkstus ūdenī un vienmērīgi uzklāj suši rīsus 0,5 cm biezā kārtā. ~ 2 cm no lapas augšējās malas atstāj neapklātu ar rīsiem.

6. Sagatavo pildījumu – tunci sasmalcini, saspaidi ar dakšu, gurķi notīri un sagriez plānās šķēlītēs.

7. Lapas apakšējā malā novieto pildījumu pēc izvēles – tunci un gurķa šķēlītes.

8. Sāc rullēt suši. Ar īkšķiem ceļ paklājiņu uz augšu un, pieturot pildījumu ar rādītājpirkstiem, rullē virzienā no sevis, cenšoties nori lapas tuvāko malu pārlikt pāri suši pildījuma vietai.

9. Ar paklājiņa palīdzību un rādītājpirkstiem nolīdzina suši virsu, iegūstot kantainu formu. Ja vēlas apaļu formu, tad ar rādītājpirkstiem neuzspiež.

10. Ar ļoti asu nazi sagriež suši sešās vai astoņās vienādās daļās. Suši galiņus noliec malā.

11. Suši kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar dabiski raudzēto sojas mērci, vasabi pastu un marinēto ingveru.

SASTĀVDAĻAS:

  • 500 g suši rīsu
  • 1 l ūdens
  • 3 ēdamkarotes rīsu etiķa
  • 2 tējkarotes cukura
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 10 suši nori lapas
  • 150 g svaiga tunča
  • 1/4 svaiga gurķa (garā)

 


Leave a Comment