
Krēmīgā pasta ar garnelēm
KAS JĀDARA?
1. Izņem no saldētavas garneles un sagatavo pārējās sastāvdaļas.
2. Sausā pannā lej smalcinātos tomātus savā sulā un karsē uz lēnas uguns. Kad tomāti sāk burbuļot, pievieno saldo krējumu un turpini karsēt.
3. Paralēli liec vārīties makaronus.
4. Kamēr tomāti ar saldo krējumu karsējas, mīksto sieru sagriez nelielos kubiņos un ber klāt pannas saturam. Maisot ļauj sieram izkust. Kad mērce sākusi biezēt, pievieno nedaudz sāli, garšvielas un ber pannā saldētās garneles. Piespied vai pierīvē pāris ķiploka daiviņas, pievieno svaigi maltus melnos piparus, visu samaisi, uzliec pannai vāku un ļauj garnelēm atkust un izkarsēties.
5. Kad makaroni uzvārījušies, gatava ir arī krēmīgā garneļu un tomātu mērce ar sieru.
SASTĀVDAĻAS:
- 200 g saldētas garneles
- 400 g konservēti tomāti savā sulā (gabaliņos)
- 250 ml saldais krējums
- 125 g mīkstais siers (Camembert vai Brie)
- 2 ķiploka daiviņas
- Pipari
- 500 g makaroni