
Kāpostu un parikas salādi
KAS JĀDARA?
1.Citronu aplej ar verdošu ūdeni un nosusini. Miziņu norīvē, bet sulu izspied. Ābolu sagriez plānās šķēlītēs. Ābola šķēlītes aplej ar citrona sulu.
2.Kāpostus smalki sagriez un sajauc ar ābola šķēlītēm. Papriku sagriez sīkās daļās, izņem sēklas un sagriez kubiņos. Lokus smalki sagriez. Papriku un lokus pievieno kāpostiem un visu sajauc kopā.
3.Citrona sulu sajauc ar eļļu, sāli, pipariem, cukuru un pārlej salātiem. Atstāj uz 15 min. ievilkties.
4.Saulespuķu sēklas apcep pannā bez taukvielām, atdzesē un pārkaisi salātiem.
SASTĀVDAĻAS:
- 500 g kāpostu
- 1 sarkanā paprika
- 1 citrons
- 1 ābols
- 3 loku stiebri
- 3 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
- Sāls
- Pipari
- Cukurs