
Ābolu šķēlītes ar šokolādes glazūru
KAS JĀDARA?
1. Izspied no citroniem sulu, ielej to nelielā bļodiņā un pielej klāt aptuveni 2 krūzes auksta ūdens.
2. Ābolus pārgriez uz pusēm, izgriez tiem serdi un sagriez paresnās šķēlītēs. Pēc tam ābolu šķēlītes saber citronūdenī.
3. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, kas salauzta gabaliņos un sabērta bļodiņā.
4. Sagatavo kokosriekstu skaidiņas, mandeļu skaidiņas un sadrupinātos zemesriekstus dekorēšanai, kā arī krāsaino cukuru. Pie reizes izklāj palielu sloksni ar cepamo papīru, kur nolikt ābolu šķēlītes.
5. Kad šokolāde izkususi, ābolus izņem no citronūdens, nosusina uz papīra dvieļa, un mērcē izkausētajā šokolādē līdz pusei.
6. Ar šokolādi apklāto ābola daļu apbārsta ar riekstiem, mandelēm vai kokosriekstu skaidiņām, kā arī citiem dekorējumiem. Pēc tam liek uz cepamā papīra un ļauj šokolādei sastingt.
7. Procesu atkārto, kamēr visas ābola šķēlītes apklātas un šokolāde beigusies.
SASTĀVDAĻAS:
- Citronu sula
- 3 āboli
- 100 g šokolāde
- Mandeļu skaidiņas
- Kokosriekstu skaidiņas
- Krāsainais cukurs
- Zemesrieksti