
Pankūkas ar ābolu pildījumu
KAS JĀDARA?
1.Nomizo ābolus, izgriez serdes, sagriez tos mazos gabalos, pārber ar cukuru un kanēli pēc izvēles un samaisi.
2.Katliņā izkausē sviestu (uz 1 kg ābolu 120 g sviesta), pieber klāt ābolus, samaisi un sautē uz vidējas uguns, līdz āboli ir mīksti.
3.Pievieno cieti (uz 1 kg ābolu 3 ēd.k., skaties, cik tev pašai ir ābolu), kārtīgi samaisi un pasautē 1 min.
4.Gatavo pankūku mīklu: sakul olas ar nedaudz sāli, pievieno pienu vai ūdeni un samaisi.
5.Pieber klāt miltus un izmaisi. Iemaisi cukuru.
6.Kārtīgi uzkarsē pannu un eļļu, tad uz pannas lej mīklu.
7.Kad pankūka gatava, ņem nost, noliec uz šķīvja vai dēlīša, lej uz pannas nākamo. Tad pildi pankūku – uzliec karamelizēto ābolu masu un sarullē. Un tā dari ar katru izcepto pankūku.
SASTĀVDAĻAS:
- 2 olas
- Piens
- Milti
- Sāls
- Cukurs
- Āboli
- Kanēlis
- Sviests
- Ciete