
Basmati rīsi ar dzērvenēm un riekstiem
KAS JĀDARA?
1.Basmati rīsus nomazgā un pamērcē ūdenī 15 min. Pēc tam izvāri tos katliņā apmēram 15 min.
2.Pannā izkausē mazliet sviesta un tajā sautē sakapātu sīpolu, līdz tas ir caurspīdīgs. Pievieno dzērvenes, cukuru un ūdeni, mazliet pasautē. Beigās pievieno pistācijas un valriekstus.
3.Tajā pašā katliņā, kur vārījās rīsi, ielej mazliet olīveļļas.
4.Liec atpakaļ rīsus un pievieno sīpolus, dzērvenes un pistācijas, kā arī valriekstus. Samaisi visas sastāvdaļas kopā.
SASTĀVDAĻAS:
- 1 glāze basmati rīsu
- 2 tējkarotes sviesta (vai kokosriekstu eļļas)
- 1 sīpols
- 1 glāze žāvētu dzērveņu
- 1 tējkarote brūnā cukura
- Valrieksti
- Pistācijas
- Sāls