
Dzērveņu risoto
KAS JĀDARA?
1. Pannā sakarsē olīveļļu un ieliec tajā sīpolu un ķiplokus, sautē 5 min.
2. Pievieno seleriju un ciedru riekstus, sautē vēl 5 min.
3. Pievieno rīsus, buljonu, piparus, sāli un sukādes. Karsē, līdz vārās.
4. Uzliec vāku un samazini karstumu.
5. Sautē, līdz rīsi ir mīksti, – apmēram 20 min. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni.
SASTĀVDAĻAS:
- 300 g Basmati rīsi
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 4 seleriju kāti
- 50 g ciedru rieksti
- 1 l buljona
- 100 dzērveņu sukādes
- Sāls
- Pipari