
Kartupeļu salāti
KAS JĀDARA?
1. Indijas riekstus liec bļodā, pārlej ar ūdeni un noliec malā uz 1 stundu.
2. Pa šo laiku novāri ar mizu kartupeļus, atdzesē un nomizo. Kartupeļus sagriez kubiņos. Papriku sagriez uz pusēm, izņem sēklotni un arī sagriez kubiņos. Tādos pašos kubiņos sagriez arī selerijas kātus un mazsālītos gurķīšus. Sīpolu sagriez mazos kubiņos. Visus dārzeņus liec salātu bļodā.
3. Gatavo mērci. No riekstiem notecini ūdeni, pārliec blenderī. Pievieno eļļu, etiķi, 1/3 glāzes ūdens, agaves sīrupu, Dižonas sinepes, ķiplokus un visu sasmalcina. Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
4. Salātiem pievieno mērci, sasmalcinātus zaļumus un samaisi. Pasniedz uzreiz.
SASTĀVDAĻAS:
- 700 g kartupeļi
- 300 g mazsālīti gurķīši
- 1 paprika
- 3 seleriju kāti
- 1 sarkans sīpols
- Zaļumi
- 120 g Indijas rieksti
- 1 ēdamkarote vīnogu sēkliņu eļļa
- 1 ēdamkarote ābolu etiķis
- 1 ēdamkarote Dižonas sinepes
- 1 ēdamkarote agaves sīrups
- 2-3 ķiploka daiviņas
- Sāls
- Pipari