
Sēņu risoto
KAS JĀDARA?
1. Olīveļļā apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
2. Pievieno sīki sagrieztas sēnes.
3. Kad sēnes apcepušās, pievieno baltvīnu un kādu brīdi pasautē.
4. Pa to laiku uzvāri ūdeni, kurā izšķīdini 1 - 2 buljona kubiņus.
5. Sēnēm pievieno risoto rīsus un apcep.
6. Pēc tam pamazām sāc pievienot buljonu, visu laiku rīsus maisot. Rīsi nedrīkst vārīties. Tiklīdz šķidrums uzsūkts, atkal pievieno buljonu. To dara tik ilgi, kamēr rīsi mīksti.
SASTĀVDAĻAS:
- Sēnes
- Risoto rīsi
- Buljons
- Sīpoli
- Ķiploku pulveris
- Sāls
- Pipari
- Sauss baltvīns