
Sparģeļi ar citronu un riekstu mērcīti
KAS JĀDARA?
1.Sparģeļus noskalo, nomizo (apakšējo trešdaļu) un sasien buntītēs.
2.Lielā katlā uzvāri 2 l ūdens, pievieno sāli, cukuru un sviestu. Ieliec sparģeļus un uz vidējas uguns vāri aptuveni 10 min.
3.Atsevišķi apgrauzdē riekstus.
4.Izkausē sviestu, pievieno citrona sulu un miziņu, iemaisi sāli.
5.Sparģeļus notecini un liec uz šķīvja. Pārlej ar citrona sviestu un pārkaisi riekstus.
SASTĀVDAĻAS:
- 1kg sparģeļi
- 120 g vegānais sviests
- 1 tējkarote cukura
- Citrona sula un rīvēta citrona miziņa
- Sadrupināti valrieksti
- Sāls