
Teriyaki tofu ar dārzeņiem
KAS JĀDARA?
1. Tofu sagriez kubiciņos un viegli apcep no visām pusēm eļļā. Pa to laiku aplej ar verdošu ūdeni stikla nūdeles, patur 5 min. un lieko ūdeni nokās.
2. Kad tofu ir viegli brūns, pievieno apmēram 75 g teriyaki mērces un ļauj lai viss nokaramelizējas.
3. Pievieno atlaidinātus dārzeņus, apmēram 50 g ūdens un ļauj visam zem vāciņa viegli sasutināties.
4. Pievieno vēl 100 g mērces, 2 min. pasutina un liek šķīvī.
SASTĀVDAĻAS:
- 100 g stikla nūdeles
- 200 g cietais tofu
- Dārzeņi pēc izvēles (izmantoju edamame saldētās pupiņas, bambusu, brokoļus, tomātiņus. Noteikti vajadzētu arī papriku)
- Teriyaki mērce ar sezama sēkliņām
- 1 ēdmakrote kokosriekstu eļļas