
Dārzeņu biezzupa ar cāli
KAS JĀDARA?
1.Dārzeņus notīri, nomazgā un cietākos - burkānus, kartupeļus, ziedkāpostus - sagriez mazākos gabalos. Visu liek palielā katlā, pieber nedaudz sāli un pārlej ar ūdeni.
2.Dārzeņus vāri, kamēr tie kļūst mīksti, tad pieliec buljona kubiņu un vāri, kamēr tas izšķīst.
3.Pa to laiku smalki sagriez cāļa šķiņķi un apcep. Katlu ar dārzeņiem ņem nost no uguns un sablenderē viendabīgā masā.
4.Kad dārzeņi sablenderēti, pielej saldo krējumu un pieliek 1/3 paciņas kausētā siera, sablenderē vēlreiz.
5.Beigās pievieno apcepto cāļa šķiņķi, var pievienot smalki sagrieztus lociņus.Rotā ar maizes grauzdiņiem.
SASTĀVDAĻAS:
- 4 gab. ziedkāpostu zariņi
- 3 gab. kartupeļi
- 2 gab. burkāni
- Puravs
- 2 gab. sīpoli
- 2 ķiploku daiviņas
- 150 ml saldais krējums
- 1 /2 iepak. kausētais siers
- 2 gab. cāļa šķiņķi