
Taizemiešu Tom Yum zupa
KAS JĀDARA?
1. Ņem atlaidinātas jūras veltes un liec vārošā ūdenī, klāt pievieno slīpos salmiņos sagrieztu citronzāli un šķēlītes sagrieztu ingveru.
2. Jūras veltes vāri ne ilgāk kā trīs minūtes.
3. Samērā lielos gabalos sagriez šampinjonus un pievieno zupai.
4. Pieliec trešdaļu kārbiņas kokospiena pastas, Tom Yum pastu un nedaudz čili un garneļu pastas.
5. Sagriez uz pusēm ķirštomātiņus un kā pēdējo sastāvdaļu pievieno zupai.
6. Vēl pieber nedaudz kaltēto čili.
SASTĀVDAĻAS:
- 1 paciņa jūras velšu (garneles, mīdijas, astoņkāji)
- 4-5 lielas tīģergarneles
- Ingvers
- 4 citronzāles stiebri
- Šitaki sēnes (vai 150g šampinjonu)
- 150 g ķirštomātiņu
- 1 kārbiņa kokosriekstu piena (vajadzīga būs 1/3)
- 1 paciņa Tom Yum pastas
- Taizemiešu čili un garneļu pasta
- Kaltēti čili